Україна і Нідерланди підписали “космічний” меморандум

Україна і Нідерланди підписали “космічний” меморандум

Укрінформ
Державне космічне агентство України та Нідерландське космічне агентство підписали Меморандум щодо співробітництва у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Церемонія підписання Меморандуму відбулася 2 жовтня 2018 року в рамках участі голови Державного космічного агентства України Павла Дегтяренка в 69-му Міжнародному астронавтичному конгресі (м. Бремен, Федеративна Республіка Німеччина). Підписання відбулось у присутності нідерландського астронавта Андре Куйперс", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, документ визначає потенційні напрями співробітництва, а саме:фундаментальна космічна наука, метеорологія, геофізика, астрономія, космічні біотехнології, іоносфера та космічна плазма; космічні наукові та технічні прилади; мікросупутники та мінісупутники для наукових та комерційних цілей; бортові системи дистанційного зондування Землі; комерційні продукти дистанційного зондування Землі; національні та міжнародні, нормативні та організаційні документи ринку продуктів дистанційного зондування Землі.

Читайте також: NASA оприлюднила план "повернення" на Місяць і польоту на Марс

Також меморандум визначає співпрацю щодо супутникових систем зв'язку та космічних телекомунікаційних систем; транспортних систем ракет-носіїв та їх компонентів; космічних апаратів наукового призначення; наземної інфраструктури космічних систем; новітніх космічних технологій та матеріалів; дистанційного зондування Землі та інші розробки.

Дегтяренко під час підписання Меморандуму підкреслив, що наявність договірно-правової бази двостороннього співробітництва у космічній сфері між Україною та Королівством Нідерланди дозволить розпочати роботу щодо започаткування практичної співпраці між космічними агентствами та підприємствами двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-