Студент з Миколаєва винайшов

Студент з Миколаєва винайшов "сонячну черепицю"

Фото
Укрінформ
Студент миколаївського Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Павло Рєка розробив черепицю, яка є елементом сонячної електростанції.

Про це повідомляє прес-служба університету. 

"Наш студент Павло Рєка розробив "сонячну черепицю". Вона має стати елементом сонячної електростанції. Розробка вже запатентована і представлена на міжнародній агропромисловій виставці "AgroExpo -2018", яка проходить щорічно на Кіровоградщині", - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом планується спорудити тестовий дах з такої черепиці на полігоні в Матвіївці, а вже після цього будуть запускати виробництво на одному з підприємств у Миколаєві.

Щодо самого винахідника, то студент отримав ступінь бакалавра, зараз працює у фірмі, що займається встановленням сонячних панелей.

Читайте також: На Яворівському хімзаводі запустять велику сонячну електростанцію

"Тема дипломної роботи Павла також пов’язана була з сонячними панелями. Ми з ним почали працювати над цим ще чотири роки назад. Разом брали участь у внутрішньоуніверситетському конкурсі стартапів “Business opportunities", – сказав викладач кафедри автоматизації та коп'ютерно-інтегрованих технологій Олександр Бєліков.

Він також зазначив, що 2 роки вони розробляли власні сонячні панелі (портативні), є навіть патент та наукова стаття на цю тему. Ідею панелей в черепиці Рєка запропонував ще тоді, але потрібен був час на реалізацію проекту. Наразі він настав, додав Бєліков.

Фото: chmnu.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-