Омелян у Мюнхені домовився про сертифікацію Hyperloop

Омелян у Мюнхені домовився про сертифікацію Hyperloop

Укрінформ
Асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop.

Оцінка може бути надана вже до кінця цього року, як стало відомо за підсумками переговорів у Мюнхені міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з керівництвом TUEV SUED, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розпочали дуже важливий процес у проекті Hyperloop – його сертифікацію. Вони (німецькі партнери - ред.) сказали, що планують завершити цього року. Це буде оцінка з боку авторитетної профільної структури. Це відомий ТЮВ, найбільша асоціація Німеччини, яка об'єднує всіх виробників щодо сертифікації безпечного використання", - розповів Омелян.

Він зауважив, що якими б не були розробки, без належного підтвердження безпеки з боку європейських інституцій ми б не змогли просувати цей проект далі. Німеччина у цій сфері відіграє основну роль, додав він.

За словами Омеляна, є попередня оцінка, вона буде опублікована найближчим часом. Далі робота буде продовжуватися вже з поглибленого вивчення нового транспортного засобу.

Переговори у Мюнхені Омелян назвав дуже плідними та успішними. У столиці Баварії він також зустрівся з місцевим бізнесом.

Читайте також: Омелян обіцяє тестову ділянку Hyperloop уже наступного року

Раніше міністр повідомляв, що наступного року після завершення розробки попереднього ТЕО, почнеться конструювання тестового труби в Україні, та запуск першої лінії вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може відбутися протягом п'яти років.

Hyperloop ("Гіперпетля") складається з аеродинамічної труби та капсули, яка здатна рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили у $ 6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-