Amazon, Google і Twitter звітуватимуть у Сенаті США про захист даних

Amazon, Google і Twitter звітуватимуть у Сенаті США про захист даних

Укрінформ
Керівники великих американських технологічних компаній 26 вересня розкажуть Сенату США про те, як захищають дані своїх користувачів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на сенатора від штату Південна Дакота, голову Комітету з торгівлі, науки та транспорту Джона Тьюна.

У сенатських слуханнях візьмуть участь шість компаній, включаючи Twitter Inc., Google, Amazon.

"Зустріч дасть можливість компаніям пояснити свої підходи до конфіденційності", - сказав Тьюн.

За його словами, сенатори також хочуть дізнатися, як планується виконувати нові вимоги від Європейського Союзу та Каліфорнії, і "що Конгрес може зробити для забезпечення чітких очікувань конфіденційності без шкоди для інновацій".

Читайте також: Google створила путівник для туристів

У Каліфорнії влітку підписаний закон про конфіденційність даних, метою якого було дати користувачам більше контролю над тим, як компанії збирають і управляють особистою інформацією.

Згідно із законом, великі компанії з 2020 року повинні дозволити споживачам переглядати зібрані ними дані, вимагати видалення даних і забороняти їх передачу третім особам.

Крім того, у травні набрав чинності новий європейський регламент щодо захисту персональних даних — General Data Protection Regulation (GDPR). Порушення законодавства про конфіденційність може призвести до штрафів у розмірі до 4% від глобального доходу або 20 мільйонів євро в залежності від серйозності інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-