Витік повітря на МКС: у російському

Витік повітря на МКС: у російському "Союзі" зробили зайвий отвір

Укрінформ
Витік повітря на Міжнародній космічній станції (МКС) стався через виробничий брак, що виник ще на Землі на борту пристикованого до неї корабля "Союз МС-09". 

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на два джерела в ракетно-космічній галузі.

"Причину появи отвору у внутрішньому корпусі побутового відсіку корабля "Союз МС-09" встановлено. Вона виникла ще на Землі. Відповідального за халатність встановили", — сказало джерело.

Інший співрозмовник агентства розповів, що співробітник, який виконав зайвий отвір, очевидно, помітив помилку й заклав його спеціальним клеєм. Тому брак не був виявлений під час перевірки герметичності корабля перед запуском і в перші два місяці польоту. Проте пізніше клей висох і був видавлений, відкривши отвір. Ракетно-космічна корпорація "Енергія" почала внутрішнє розслідування.

Читайте також: На МКС стався витік повітря

Витік повітря на МКС було виявлено в ніч на 30 серпня. Тоді екіпаж встановив, що його причиною стала мікротріщина у відсіку космічного корабля "Союз МС-09". Спочатку причиною появи тріщини називалося попадання метеорита. Пізніше російські космонавти заклали її герметиком.

У квітні минулого року на "Союзі", який повертав з МКС на Землю трьох космонавтів, сталася розгерметизація на фінальному етапі спуску - на висоті 8 кілометрів. Тоді Роскосмос промовчав про цю аварію. Про неї стало відомо лише через півроку з прес-конференції американського астронавта Томаса Стаффорда. За його словами, під час розкриття парашута "Союзу" скоба зачепила корпус корабля, зробивши в ньому дірку. Видання Space News зазначило, що "інцидент поставив під питання надійність російського апарата" з урахуванням численних проблем російської космічної галузі. NASA користується російськими "Союзами" відколи сім років тому відмовилося від американського шатла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-