Вчені надрукували біонічні очі на 3D-принтері

Вчені надрукували біонічні очі на 3D-принтері

Відео
Укрінформ
Дослідники Університету Міннесоти навчилися створювати штучні людські очі методом нанесення електронних рецепторів світла на напівсферичний предмет.

Про це повідомляє Newsweek

Щоб продемонструвати здатність друку на викривленій поверхні, вчені використали сферичний скляний купол. Першою речовиною, яку вони використали в 3D-принтері, були частки срібла. Після напилення вони лишалися на місці, а не сповзали по краях купола, як це було раніше у випадках друку на такого роду поверхнях.

Аби нанести фотодіоди, які перетворюють світло в електричний сигнал, команда розробників використала напівпровідникові полімерні матеріали. Знадобилася лише година, щоб повністю нанести шар світлових рецепторів на скляний купол.

«Біонічні очі зазвичай вважалися витвором наукової фантастики. Але тепер ми ближче, ніж будь-коли до їх створення за допомогою 3D-друку із застосуванням багатьох видів матеріалів», -  заявив професор Університету Міннесоти Майкл МакАлпейн.

Читайте також: Китайці навчилися робити кераміку за допомогою 4D-друку

Вчені планують навчитися наносити ще більшу кількість рецепторів світла на поверхню, щоб зробити штучне око більш ефективним. Крім того, вони планують розробити технологію, яка дозволить такий друк на м’яких поверхнях, щоб електронні рецептори можна було наносити просто на людське око замість скла.

Фото: University of Minnesota, McAlpine Group

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-