У Колумбії дрони шукають кокаїнові ферми

У Колумбії дрони шукають кокаїнові ферми

Укрінформ
Уряд Колумбії почав використовувати дрони для виявлення плантацій рослин, з яких виробляють кокаїн.

Про це повідомляє Сoncisenews

Маленькі літальні апарати, завантажені гербіцидами, тепер відправляють на пошуки незаконних полів коки. Для дослідження залучили 10 дронів, кожен з яких важив 23 кг й розносив хімікати, які вбивають рослину. Ці заходи є частиною зусиль президента Дуке Маркеса, спрямованих на знищення виробництва кокаїну в Колумбії.

Колумбійська влада співпрацює з компанією Fumi Drones SAS. Вона забезпечує країну безпілотними літальними апаратами, зокрема, для тренування поліції. Операційний директор цієї компанії Гемран Гуертас повідомив, що під час випробувань у провінції Нариньйо дрони показали дуже хороший результат по знищенню коки.

Читайте також: Дрони допоможуть ловити браконьєрів на Сейшелах

Дуке Маркес віддав перевагу використанню дронів, оскільки це завдасть мінімальної шкоди сусіднім сільськогосподарським плантаціям. Але критики попередили, що це лише технологічний підхід до проблеми, яка насправді потребує політичного рішення. Експерт Інституту Брукінгса Ванда Фельбаб-Браун зазначає, що використання дронів не вирішить проблему. Вона закликала уряд Колумбії інвестувати в альтернативні засоби існування для тих, хто займається вирощуванням коки.

Попередній президент цієї країни Хуан Мануель Сантос у 2015 році зупинив повітряну фумігацію з використанням гліфосату. Таке рішення він ухвалив нібито через попередження Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо зв'язку хімікатів із захворюванням на рак. Однак звіт ООН та ВООЗ у 2016 році не підтвердив ці твердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-