Facebook видалив 652 профілі, пов’язані з Росією та Іраном

Facebook видалив 652 профілі, пов’язані з Росією та Іраном

Укрінформ
Компанія Facebook видалила 652 сторінки, облікові записи та групи, які вона визначила як частину скоординованих кампаній дезінформації, що виникли в Ірані та Росії.

Про це повідомляє CNN

У компанії заявили, що низку сторінок, облікових записів і груп видалили за узгоджене поширення фейкової інформації у соціальних мережах Facebook та Instagram. «Частина такої діяльності зафіксована в Ірані, частина — в Росії», — заявили у Facebook.

Усього компанія видалили 652 аккаунти, які поширювали дезінформацію для користувачів У США, Великій Британії, Латинській Америці та на Близькому Сході. Деякі з них входять до групи під назвою "Liberty Front Press."

У компанії уточнили, що іранські і російські акаунти не були ніяк пов’язані між собою, проте у їхніх діях прослідковувалась подібна тактика створення цілих груп облікових записів для введення користувачів в оману. «Ми видалили сторінки, групи та облікові записи, які можуть бути пов’язані з джерелами, котрі уряд США раніше визначив як російські військові розвідувальні служби», - заявили в компанії. «Це не має стосунку до діяльності, яку ми виявили в Ірані», — додали у заяві.

Читайте також: Білий дім готує документ про санкції за іноземне втручання у вибори в США - ЗМІ

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг зазначив, що спроби компанії виявляти фальшиві сторінки, групи та облікові записи роблять соціальну мережу безпечнішою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-