Білий дім готує документ про санкції за іноземне втручання у вибори в США - ЗМІ

Білий дім готує документ про санкції за іноземне втручання у вибори в США - ЗМІ

Укрінформ
У Білому домі працюють над документом, який може дозволити президенту США Дональду Трампу вводити санкції проти країн, що втручаються в американські вибори.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на проект документа.

"Білий дім розробляє урядову постанову, яка дозволить президенту Трампу вводити санкції проти іноземців, які втручаються у вибори в США", - йдеться у повідомленні.

У документі, який складається з 8 сторінок, зазначається, що президент зможе вводити санкції проти 10 з 30 найбільших компаній в країні, чий уряд втрутився у виборчий процес у США.

За словами одного з представників Білого дому, наразі документ є проектом, і він може змінюватися. Однак співрозмовник видання підкреслив, що це демонструє намір Трампа захистити вибори в США.

Так, у проекті указу створюється категорія правопорушень - втручання у вибори, що, зокрема, включає в себе "інтернет-зусилля з дезінформації", за які можуть бути накладені штрафні санкції.

Як повідомлялося раніше, Трамп визнав, що іноземні держави втручаються у внутрішні справи США, назвавши серед таких Росію, Китай та Північну Корею.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон також заявляв, що у Білому домі не мають сумнівів у втручанні Росії в американські вибори, попри особисті запевнення президента РФ Путіна у зворотному.

Читайте також: Археологи виявили в США мідний браслет віком 3,5 тисячі років

Як повідомлялося, Комітет з розвідки Сенату США у своєму звіті, опублікованому 3 липня, підтвердив висновки розвідки щодо втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році.

Зокрема, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-