Археологи виявили в США мідний браслет віком 3,5 тисячі років

Археологи виявили в США мідний браслет віком 3,5 тисячі років

Укрінформ
Американські археологи під час розкопок в штаті Джорджія виявили людські останки і мідний браслет.

За словами дослідників, знахідка є свідченням того, що стародавні корінні американці були залучені в торгові мережі і купували товари на набагато більш далеких відстанях, ніж вважалося раніше, повідомляє DT.

"Наші дослідження свідчать про те, що корінні американці, які жили приблизно 3,5 тисячі років тому, були втягнуті d широкі торговельні мережі, які простягалися на більш далекі відстані, ніж ми вважали раніше (більше 1,5 тисяч кілометрів), і охоплювали різні регіони", - заявив один з дослідників Метью Сенгер.

За його словами, можливо, що торгові мережі служили не тільки для доставки товарів, але і для передачі культурних цінностей, переконань і соціальних норм.

У ході дослідження вчені виявили бронзовий браслет і останки семи осіб, які були кремовані.

Останки і браслет були виявлені в центрі кільцевих споруд, які, на думку дослідників, використовувалися корінними американцями і в якості житлових приміщень, і в якості ритуальних об'єктів.

За допомогою мас-спектрометрії вчені встановили, що браслет був виготовлений в районі Великих озер, на відстані більше 1500 кілометрів від стоянки. Таким чином, ареал використання міді з даного джерела виявився майже на тисячу кілометрів ширшим, ніж передбачалося раніше. Це вказує на наявність великої мережі торгівлі, що охоплює, як мінімум, половину континенту.

Читайте також: На запорізькій Мамай-горі знайшли унікальне поховання

Крім того, використання кремації в той час широко практикувалося на півночі, а на південному сході було відсутнє. Виявлення браслета і кремованих останків свідчить про те, що Великі озера і регіон виявлення знахідок були більш тісно пов'язані, ніж передбачалося раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-