Маска звинуватили у прослуховуванні телефонів працівників Tesla

Маска звинуватили у прослуховуванні телефонів працівників Tesla

Укрінформ
Колишній працівник компанії Tesla Карл Хансен, звільнений із заводу у Неваді, звинуватив компанію в тому, що вона слідкує за співробітниками.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на адвоката Хансена Стюарта Мейснера.

"Хансен стверджував, що за вказівкою Маска (глава Tesla Ілон Маск - ред.) було встановлено спеціальне обладнання, яке дозволяло прослуховувати мобільні телефони працівників Гігафабрики в Рено, Невада", - йдеться у повідомленні.

Екс-працівник компанії, який займався розслідуваннями всередині компанії, також звинуватив колишнього роботодавця у приховуванні інформації від інвесторів. За його словами, компанія не повідомила про те, що за перше півріччя на підприємстві було викрадено міді та іншої сировини на 37 мільйонів доларів.

Також Хансен заявляє, що Tesla нічого не зробила для розслідування повідомлень про торгівлю наркотиками на підприємстві. За його даними, один з працівників заводу пов'язаний з мексиканським наркокартелем.

Читайте також: Акціонери Tesla подали в суд на Ілона Маска

Скаргу Хансен направив у Комісію з цінних паперів і бірж США.

У Tesla назвали звинувачення брехнею.

"Деякі з них - абсолютна брехня, інші не підтверджені", - заявили у компанії.

Раніше повідомлялося, що власники акцій Tesla понесли втрати після заяви її засновника про можливе виведення компанії з біржі. Акціонери вважають, що Ілон Маск надав ринку неправдиву інформацію, спровокувавши стрибки ціни.

Комісія з цінних паперів і бірж США перевіряє повідомлення Маска про можливе виведення компанії з біржі за ціною 420 доларів за акцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-