Акціонери Tesla подали в суд на Ілона Маска

Акціонери Tesla подали в суд на Ілона Маска

Укрінформ
Власники акцій Tesla понесли втрати після заяви її засновника про можливе виведення компанії з біржі. Акціонери вважають, що Ілон Маск надав ринку неправдиву інформацію, спровокувавши стрибки ціни.

Про це повідомляє DW.

За інформацією агентства, група акціонерів американської компанії-виробника електромобілів Tesla подала позов проти засновника компанії Ілона Маска. Суд у Сан-Франциско у п'ятницю, 10 серпня, прийняв колективний позов до розгляду.

Також наголошується, що 7 серпня засновник Tesla опублікував кілька повідомлень про можливе виведення компанії з біржі в своєму мікроблозі в Twitter.

"Заяви Маска про забезпечення фінансування мали велике значення і викликали істотний рух на ринку", - повідомив один із акціонерів компанії. За його словами, засновник Tesla надав ринку "помилкову" інформацію, через що "продавці, які грали на пониження, були змушені покрити свої позиції, купивши акції за штучно завищеними цінами".

Читайте також: Маск подумує викупити акції Tesla і зробити її приватною

Комісія з цінних паперів і бірж США перевіряє повідомлення Маска про можливе виведення компанії з біржі за ціною 420 доларів за акцію. У день публікації максимальна ціна однієї акції Tesla на фондовій біржі Нью-Йорка становила 387 доларів 46 центів. До п'ятничного закриття вартість однієї акції впала до 355 доларів 49 центів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-