NASA сьогодні запустить безпілотний зонд до Сонця

NASA сьогодні запустить безпілотний зонд до Сонця

Укрінформ
Перший космічний апарат, який здійснить політ до Сонця для дослідження атмосфери, готовий стартувати у суботу, 11 серпня. 

Про це повідомляє агентство AFP.

"Ракету Delta IV Heavy із зондом NASA Parker Solar Probe, що завбільшки як автомобіль і коштує 1,5 млрд доларів, планується запустити з мису Канаверал в американському штаті Флорида, 65-хвилинне вікно для запуску відкривається о 3:33 ранку за місцевим часом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, безпілотний зонд має підійти до Сонця ближче, ніж будь-який космічний апарат в історії. Його головна мета - дослідити корону - незвичайну атмосферу навколо Сонця.

"Ми маємо намір потрапити у такий район, від якого перехоплює дух, де сонячний вітер, як ми вважаємо, буде прискорюватися", - сказав директор відділу із вивчення планет NASA Джим Грін.

Читайте також: Апарат NASA передав дані про 44 планети, схожі на Землю

Корона не лише у 300 разів гарячіша, ніж поверхня Сонця, а й викидає потужні плазмові й енергетичні частинки, що може спровокувати геомагнітні космічні шторми, які можуть завдавати серйозної шкоди на Землі, порушуючи роботу енергосистем. Ці сонячні спалахи погано вивчені.

"Зонд Parker Solar Probe допоможе нам краще прогнозувати, коли хвилювання у сонячному вітрі можуть уразити Землю", - сказав професор Мічиганського університету Джастін Каспер.

Зазначається, що більші знання про сонячний вітер і космічні шторми також допоможуть захистити майбутніх дослідників космосу, коли вони вирушать на Місяць або Марс.

Фото: AFP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-