Google використає соцмережі для розпізнавання осіб

Google використає соцмережі для розпізнавання осіб

Укрінформ
Інженери Google зареєстрували новий патент на використання технології розпізнавання особи на основі активності в соціальних мережах.

У новій технології штучний інтелект буде аналізувати не лише фотографії, а й дані з соцмереж, повідомляє The Next Web.

Звичайний пошук зображень працює, намагаючись зіставити візуальні сигнали на фотографіях з іншими подібними фотографіями. За умови достатньої освітленості та досить високої роздільної здатності фото, Google зазвичай розпізнає його.

Нова система передбачає алгоритм, в якому штучний інтелект ідентифікує обличчя, використовуючи не тільки візуальні сигнали, але і різні форми даних з персональних комунікацій, соціальних мереж, спільних програм і навіть календаря користувача.

Читайте також: Google запустить у Китаї пошукову систему з цензурою - ЗМІ

Необхідно ввести "візуальний запит" у вигляді фотографій, знімків екрану або сканованих зображень. Потім система проаналізує зображення і подивиться не тільки на знімки, які візуально схожі, але і на потенційну відповідність іншим джерелам даних.

На даний момент це всього лише патент, а не програмне забезпечення. Однак, експерти побоюються, що це нововведення зможе порушити приватність життя користувачів і навіть завдати їм значної шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-