У Китаї створили штучну шкіру для моніторингу стану здоров'я

У Китаї створили штучну шкіру для моніторингу стану здоров'я

Укрінформ
Китайські вчені створили штучну кольорову електронну шкіру на основі графену, яка може функціонувати як переносний електронний пристрій. 

Нова розробка, що отримала назву e-skin, може функціонувати як пристрій для моніторингу стану здоров'я, повідомляє ETHealthworld.com. 

Винахід виготовлений із тонкого, гнучкого та еластичного електронного матеріалу, який імітує шкіру людини і може відчувати тиск, температуру і натяг. Графен - надтонка речовина, що характеризується чудовою гнучкістю і провідністю. Вона є ідеальним матеріалом для електронної шкіри. 

Читайте також: Amazon запатентував технологію, яка розпізнає і "перекладає" акцент

Фахівці з китайського університету Цінхуа продемонстрували графенову електронну шкіру із застосуванням технології лазерного скрайбування. Електронна шкіра може бути прикріплена до людської шкіри, а також до масок або горла для вимірювання сигналів тіла, включаючи дихання, серцебиття і голос. Вона проявляє високу чутливість і довготривалу стабільність, витримує високу температуру і зручна для носіння. 

Вчені переконані, що електронна шкіра має колосальні потенційні можливості для застосування в області охорони здоров'я та штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-