Як українські дрони експортують до країн Євросоюзу

Як українські дрони експортують до країн Євросоюзу

Відео
Укрінформ
Українська компанія-виробник безпілотних літальних апаратів експортує свої вироби до країн ЄС і нині тестує інноваційні безпілотні технології разом із Європейським космічним агентством.

Про це йдеться у сюжеті UA|TV.

"Українці Валерій Яковенко та Февзі Аметов перетворили своє захоплення дронами на бізнес. Починали друзі у 2013 році. Тоді їхня інноваційна компанія складалася лише з них двох, все доводилося робити самостійно. Підприємці розповідають: спочатку в них був один кабінет і майстерня. Сьогодні ж компанія займає три поверхи, має 30 співробітників, а основою бізнесу стало не виробництво дронів, а надання послуг", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ізраїльські військові створили дрон-камікадзе

В Україні головний напрямок – використання безпілотників у сільському господарстві.

“$10-15 тисяч – це та планка, яку встановлюють європейські виробники. У нашому випадку сума становить близько $2,5 тисячі – це літак із повним набором сенсорів, датчиків”, – розповідає Февзі Аметов.

Дрони над полями допомагають аграріям правильно поливати врожай і вносити добрива в грунт. Камера на безпілотнику фотографує поле, а з тисяч знімків можна скласти його карту, яка надасть різну корисну інформацію.

Читайте також: "Антонов" випускатиме гібридні дрони

Купують українські безпілотні технології також і європейські промислові компанії.

“Наші основні клієнти на території Євросоюзу – на перших етапах це були компанії, які займаються геодезичними роботами, обмірними роботами, видобувні підприємства. І за короткий проміжок часу з нами стали працювати вже 200 видобувних підприємств. Ми надавали їм послуги з обробки даних, зі сканування їхніх об’єктів, ми продавали їм технології – і таким чином розвивалися”, – говорить Валерій Яковенко.

Зараз компанія розробляє і тестує інноваційні безпілотні технології разом із Європейським космічним агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-