Капіталізація Apple сягнула трильйона доларів

Капіталізація Apple сягнула трильйона доларів

Укрінформ
Заснована в США  Apple у четвер досягла рівня капіталізації понад $1 трлн, ставши таким чином першим виробником електронної продукції та ПЗ, який перевершив цю позначку.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу CNN Money.

"Компанія Apple стала першою американською публічною акціонерною компанією, вартість якої перевершила $1 трлн", - зазначається в повідомленні.

Виробник популярної електронної продукції та програмного забезпечення досяг цього рівня в четвер, коли вартість його акцій сягнула $207,04. Таким чином, лише за рік компанія Apple збільшила свою капіталізацію на понад 20%.

Акції зросли після того, як Apple повідомила в середу про доходи, які перевершили прогнози та очікувані перспективи. Серед основних джерел прибутку стали, зокрема, постійні продажі смартфонів iPhone 8 і iPhone X, особливо в Китаї та Японії, а також збільшення надходжень від послуг App Store.

Читайте також: Apple втратила друге місце за продажем смартфонів

При цьому наводиться порівняння з іншими компаніями, які перебувають приблизно в однаковому сегменті капіталізації. Зокрема, компанія Amazon коштує майже $900 млрд, тоді як Google та Microsoft трохи більше 800 млрд кожна.

До Apple лише одна компанія сягнула позначки $1 трлн – нафтовий гігант PetroChina (PTR). Компанія ненадовго перевищила цей рівень в 2007 році, коли її акції почали продаватися в Шанхаї, але після цього вартість цінних паперів пішла на спад. Зараз PetroChina, яка також присутня на Нью-Йоркській фондовій біржі, оцінюється в близько $205 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-