Нові 3D-сканери в аеропортах виявлятимуть заховану у багажі бомбу

Нові 3D-сканери в аеропортах виявлятимуть заховану у багажі бомбу

Укрінформ
В аеропорту Хітроу почали тестування сканерів, які найближчим часом можуть серйозно спростити правила перевезення багажу по всьому світу.

У рамках експерименту в Хітроу встановили 3D-сканери, які працюють за принципом комп'ютерного томографа, повідомляє CNN.

Ця технологія вже багато років застосовується медиками для отримання зображення внутрішніх органів. Її також використовують в аеропортах, щоб оглядати валізи, які перевозять в багажному відсіку.

Промені сканера дають точне зображення вмісту ручної поклажі й дозволяють розглядати об'єкти під будь-яким кутом. Крім того, вони здатні виявити заховані у багажі вибухові речовини, в тому числі й рідкі. Експерти вважають, що технологія зможе спростити правила провезення рідин та пасажирам не доведеться діставати їх з ручної поклажі.

Читайте також: Систему ProZorro посилять штучним інтелектом

"У випадку успішних тестів в майбутньому пасажирам не доведеться діставати предмети з багажу для огляду", - заявило міністерство транспорту Великої Британії.

Аналогічні сканери встановили і почали тестувати в нью-йоркському аеропорту імені Кеннеді, а також в аеропортах Женеви і Амстердама.

Експеримент триватиме кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-