Систему ProZorro посилять штучним інтелектом

Систему ProZorro посилять штучним інтелектом

Укрінформ
У четвер, 19 липня, в Києві Transparency International Україна презентувала нову версію системи громадського контролю держзакупівель DOZORRO.

Основним завданням нового штучного інтелекту буде оцінка ризиків кожного тендеру, повідомляється на сайті Transparency International Ukraine.

Система була представлена в рамках фестивалю громадських активістів "ДОЗОРРО ФЕСТ-2018".

"Якщо раніше портал був місцем збору відгуків на підозрілі закупівлі в системі ProZorro, то тепер в його основі буде штучний інтелект, здатний до самостійного навчання. Зокрема, система буде оцінювати кожну закупівлю за сукупністю факторів ризику і відбирати найбільш сумнівні",– йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кабмін заощадив 50% коштів при закупівлі сканерів завдяки ProZorro - Гройсман

Система буде передавати сумнівні тендери представникам громадських організацій, що входять до DOZORRO-спільноти і вже більше року займаються моніторингом публічних закупівель. Саме вони будуть робити остаточний висновок про наявність порушень.

"Завдяки такій взаємодії людини та машини 2-3 місячні ітерації система почне прогнозувати набагато точніше. Я впевнений, що вже до кінця цього року точність стане дуже високою", – зазначив технічний координатор порталу Андрій Кучеренко.

Читайте також: Гройсман розповів, як робота держкомпаній стане прозорішим

Відзначається, що DOZORRO почне роботу на нових засадах вже з 19 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-