Швидкий інтернет для всіх: МЕРТ готує

Швидкий інтернет для всіх: МЕРТ готує "широкосмугове" рішення

Фото
Укрінформ
Спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій розширить кількість підключень до широкосмугового фіксованого доступу з 5 до 19 мільйонів.

Про це у Facebook написав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Зручний і простий доступ до інтернету всім! В наші дні це не розкіш, а звичайна послуга. Саме тому, на засіданні уряду ми представили нашу ініціативу - спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій, а Кабмін її підтримав", - написав Нефьодов.

Він зазначив, що в країні є 155 тис. багатоквартирних будинків, і майже по кожному з них постачальнику телекомунікаційних послуг потрібно домовлятися окремо для того, щоб розмістити своє обладнання. Трапляється, що забудовник заводить свого кишенькового постачальника телекомунікацій або вимагають хабарі за розміщення обладнання вашої компанії.

"Відтепер власник інфраструктури чи розпорядник (той же голова ОСББ) протягом 15 днів буде зобов'язаний надати чіткі вимоги до підключення комунікацій або надати вмотивовану відмову. Ми створимо реєстр таких підключень, і, нарешті, буде очевидно, що за винятком випадків, коли немає вже взагалі жодних технічних можливостей прокласти якийсь додатковий дріт, відмовляти в доступі буде просто неможливо", - зазначив Нефьодов.

Читайте також: Українські стартапери презентували цифрові інновації

Такі рішення, на його думку, дадуть змогу збільшити кількість підключень до широкосмугового інтернету в Україні.

"Очікуємо, що наші рішення розширять кількість підключень до фіксованого широкосмугового доступу з 5 до 19 млн. Ці підключення збільшать можливості для розвитку телемедицини, E-health, а також електронної комерції та освіти", - зауважив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-