Українські стартапери презентували цифрові інновації

Українські стартапери презентували цифрові інновації

Укрінформ
Вперше за всі роки проведення виставки «Зроблено в Києві» був запропонований креативний інноваційний формат спілкування влади, бізнесу і громадськості - коопераційна сесія, яка носила потужний міжнародний характер і можливості.

Організаторами такої виставки є КМДА та Київська торгово-промислова палата, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Окрім провідних українських хабів, інвестиційних центрів у заході взяли участь представники торгово-промислових палат з 14 країн, а також представники торгово-економічних місій, посольств, які акредитовані на території України з 21 країни світу.

В ході проведення коопераційної сесії були чітко окреслені найголовніші інфраструктурні проекти, які сьогодні реалізовуються в Україні. Це проект «Національна програма широкосмугового доступу до Інтернету». Його важливість полягає в тому, що сьогодні в Україні існує цифровий розрив. Над подоланням цього розриву працюють фактично всі країни світу. У нас в країні лише Одеська область та місто Київ мають покриття більше 80%. Решта областей – від 20 до 30%, а деякі 40%. Є пряма залежність, яка встановлена експертами світового банку: якщо на 10% росте покриття з широкосмуговим доступом, то на 3% зростає внутрішній валовий продукт. Це нові робочі місця, нові професії, нові сервіси.

Читайте також: У Києві назвали кращих експортерів року

Під час коопераційної сесії розробники «ID HUB» повідомили, що в Україні реалізовується великий проект Mobile ID. Він має колосальні можливості для розвитку цифрової економіки, тому що в Україні сьогодні електронний мобільний підпис не достатньо розвинутий. За офіційними даними, з 42 мільйонів населення, користувачами мобільного підпису є лише 6 мільйонів. Проект дає можливість кожному власнику мобільного телефону стати власником цифрового підпису, який буде записаний до його SIM-карти. Таким чином буде відбуватися автентифікація і ідентифікація особи.

Окрім цифрових інновацій під час коопераційної сесії були представлені проекти по кібербезпеці. Зокрема присутніх запросили взяти участь 19 червня у міжнародному форумі «Кібербезпека: захисти свій бізнес», який буде проводитися з Радою національної безпеки оборони та Держспецзв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-