У Британії на ремонті доріг працюватимуть дрони і 3D-принтер

У Британії на ремонті доріг працюватимуть дрони і 3D-принтер

Укрінформ
Інженери та вчені з британського Університету Лідса програмують дрони, які будуть переміщати будівельні блоки для ремонту доріг.

Про це повідомляє Autoblog.

"Група (фахівців - ред.) на півдорозі до початкової фази розробки безпілотників, які будуть автоматично лагодити вулиці", - йдеться у повідомленні.

Планується, що дрон вночі буде аналізувати стан дорожнього покриття в пошуках тріщин і невеликих вибоїн, а потім відправляти координати тріщин на другий дрон. Цей безпілотник повинен прибути на зазначене місце з вантажем асфальту потрібної форми, який буде друкуватися на 3D-принтері, щоб відремонтувати дорогу. Як запевняють автори проекту, деякі виправлення займають менше хвилини.

Ключовим моментом для дорожніх безпілотників є те, що вони будуть відправлені на ремонт тріщин на дорозі раніше, ніж ці тріщини стануть вибоїнами. Ще однією перевагою буде очищення доріг від ремонтного обладнання, яке зазвичай створює затори.

Читайте також: Рівненський автодор пікетують через ями на асфальті

Однак поки що залишається невідомим, як безпілотні літальні апарати будуть друкувати асфальт потрібної форми на 3D-принтері, а також те, як великий дрон зможе перевозити вантажі.

Як повідомляється, коли проект почався, багато хто уявляв собі рішення, в якому скоординований флот дронів об'єднувався для перевезення важких конструкцій.

У програми залишилося ще 2,5 роки до того моменту, коли вчені почнуть випробовувати дорожні дрони в Лідсі.

На реалізацію проекту урядом Британії було виділено грант на суму $6,5 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-