В Україні запустять серійне виробництво ракетних комплексів

В Україні запустять серійне виробництво ракетних комплексів "Вільха"

Укрінформ
Новітній український ракетний комплекс “Вільха” у десять разів точніший за старі системи залпового вогню.

Про це розповів Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Ракетний комплекс «Вільха» вдесятеро точніший, а відповідно і вдесятеро ефективніший, ніж старі системи залпового вогню, які раніше знаходились на озброєнні ЗСУ”, - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що в Україні вперше виробництво такої високоточної зброї було налагоджене за надзвичайно короткий термін.

“Лише два роки тому рішенням РНБО було доручено розпочати ракетну програму, а вже сьогодні ми завершили випробування і ракета буде поставлена на озброєння нашої армії”, - зауважив він.

Як відомо, «Вільха» — український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч» калібру 300 мм.

Читайте також: Ракетним комплексом “Вільха” вже зацікавилися 7 країн - РНБО

Уперше про проект «Вільха» Президент Петро Порошенко заявив 27 січня 2016 року на засіданні РНБО. Ракета розробляється спільними зусиллями фахівців конструкторських бюро «Південне» та «Луч».

У середу, 25 квітня, за участі Президента Петра Порошенка були проведені завершальні випробування “Вільхи”. Глава держави поставив завдання почати серійне виробництво вітчизняного ракетного комплексу вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-