Пентагон призупинив закупівлю найновітніших винищувачів F-35

Пентагон призупинив закупівлю найновітніших винищувачів F-35

Укрінформ
Пентагон призупинив контракт на постачання винищувачів п'ятого покоління F-35 від компанії Lockheed Martin Corp. через суперечку про те, хто платитиме за виправлення виробничої поломки, виявлену на понад 200 літаках.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters із посиланням одразу на три джерела.

Це не перший інцидент, коли Пентагон і компанія Lockheed Martin Corp. "ставлять на паузу" заплановане постачання новітніх винищувачів. Зокрема, минулого року міноборони США призупинило прийом F-35 на 30 днів після того, як була виявлена корозія під панелями з вуглецевого волокна, прикріплених до фюзеляжу.

Читайте також: Катастрофа Іл-76 в Алжирі: загинули 257 військових

Цього разу йдеться про усування нового, більш серйозного недоліку, що вимагає виїзду фахівців компанії на військові бази. Сторони ведуть переговори про те, за чий кошт відбуватиметься цей процес.

У самій же компанії налаштовані позитивно на подальше виконання контракту з Пентагоном.

"Виробництво (літаків – ред.) за програмою F-35 продовжується, і ми впевнені, що досягнемо поставленої мети щодо поставок 91 літака протягом 2018 року", - зауважила речниця Lockheed Martin Corp. Вона також повідомила, що попри тимчасове призупинення поставок, виробництво літаків на заводах не припиняється.

Читайте також: Російський винищувач небезпечно наблизився до французького крейсера

Багатоцільовий винищувач F-35 є однією з останніх серійних розробок американської військової індустрії. Літак побудований за технологіями "Стелс", малопомітної для радарів. Він розроблений у трьох варіантах: для потреб ВПС США (наземний винищувач), для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великої Британії (винищувач з укороченим зльотом та вертикальною посадкою), а також для застосування у ВМС США (палубний винищувач).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-