Цукерберг визнав провину за витік даних користувачів з Facebook

Цукерберг визнав провину за витік даних користувачів з Facebook

Укрінформ
Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав помилки на фоні скандалу про використання особистих даних 50 мільйонів користувачів і втручання в президентські вибори США 2016 року.

Як повідомляє Громадське, про це він написав у Facebook.

«Ми несемо відповідальність за захист ваших даних. І якщо ми не можемо цього зробити, значить ми не заслуговуємо на те, щоб надавати вам послуги. Я працював над тим, щоб зрозуміти, що ж насправді сталося... І щоб переконатися, що це не станеться знову. Але ми теж робимо помилки. Ще є багато чого, що треба зробити», - cказав Цукерберг.

Читайте також: Скандал з витоком даних Facebook: чим це загрожує пересічному користувачеві?

Водночас він заявив, що компанія ще в 2014 році вжила необхідних заходів, щоб витоку даних користувачів не відбулося.

Цукерберг заявив, що Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica, яка і отримала доступ до даних 50 мільйонів користувачів, щоб дослідити їхні вподобання та пропонувати релевантну рекламу.

Читайте також: Скандал навколо Facebook: Канада почала своє розслідування

У 2015 році Facebook дізнався від The Guardian, що Олександр Коган, (академік з Росії, який збирав інформацію користувачів за допомогою онлайн-тесту), передав цю інформацію до відповідальної за дослідження даних компанії Cambridge Analytica. Тоді Facebook зажадав видалити ці дані і документально підтвердити це. Однак тепер з'ясувалося, що Cambridge Analytica, можливо, насправді не видалила інформацію.

Читайте також: Скандал з витоком даних Facebook: Цукерберга запросили до Європарламенту

«Це було порушенням довіри між Коганом, Cambridge Analytica та Facebook. Але це також було порушення довіри між Facebook та людьми, які діляться з нами своїми даними та очікують захисту. Нам потрібно це виправити», - заявив Цукерберг.

Як раніше повідомляло агентство, європейський парламент запросив засновника Facebook Марка Цукерберга надати пояснення у зв’язку з ситуацією із зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-