Скандал навколо Facebook: Канада почала своє розслідування

Скандал навколо Facebook: Канада почала своє розслідування

Укрінформ
У Канаді почалося розслідування стосовно можливого зловживання персональними даними користувачів Facebook компанією Cambridge Analytica.

Про це заявив комісар із питань приватних даних Канади Деніел Терієн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали скаргу на Facebook стосовно обвинувачень щодо Cambridge Analytica, тож розпочали офіційне розслідування", - сказав Терієн.

Він додав, що подібне розслідування триває і у Великій Британії та пообіцяв підтримувати контакт із британцями з цього приводу.

"Ми залишатимемося на зв'язку із агентством у Сполученому Королівстві та належним чином співпрацюватимемо із іншими службами із захисту даних. Нашою основною метою є захист прав канадських користувачів Facebook", - наголосив комісар.

Розслідування було розпочато наступного дня після того, як три депутати федерального парламенту Канади звернулися до комісара із відповідним запитом.

У свою чергу, в.о. міністра демократичних інституцій Скот Брісон повідомив, що вже звернувся до канадських розвідувальних служб із запитом на проведення аналізу захищеності приватних даних канадців.

Читайте також: Скандал з витоком даних Facebook: Цукерберга запросили до Європарламенту

Причиною занепокоєння у Канаді стало розслідування американської The Washington Post та британської Guardian. У ньому йдеться про те, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки у Facebook. Завдяки цьому компанія зуміла в певній мірі зловживати ними, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа та Brexit-кампанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-