Twitter розіслав 1,4 мільйона повідомлень

Twitter розіслав 1,4 мільйона повідомлень "жертвам російської фабрики тролів"

Укрінформ
Всесвітньо відома інтернет-платформа соціальних мереж компанія Твітер розіслала офіційні сповіщення 1,4 млн своїх користувачів про те, що вони мали активні контакти з акаунтами, пов'язаними з російським проурядовим «Агентством інтернет-досліджень», так званою "фабрикою тролів".

Про це йдеться в повідомленні, поширеному Twitter у четвер.

"Ми збільшили кількість людей, яким повідомили про їхню взаємодію з Twitter-акаунтами, причетними до потенційно пропагандистських зусиль російського проурядового Агентства інтернет-досліджень (відомого як "фабрика тролів" у Ольгіно – ред.)", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що у своєму сповіщенні інтернет-платформа Twitter охопила "близько 1,4 млн людей". Однак, як уточнили в компанії, до цього переліку включені не всі користувачі, що отримали контент російських пропагандистів, а лише ті, хто мав "певні типи взаємодії" з підозрілими акаунтами. Зокрема, йдеться про людей, які ретвітнули, послалися, процитували, підписалися чи вподобали повідомлення "фабрики тролів", з якою асоціюється 3814 облікових записів.

Читайте також: Facebook спростить керування власними даними

"Метою нашого сповіщення є розширення громадської обізнаності про це та залучення до вирішення важливих питань", - зауважили у Twitter. У компанії також підкреслили, що своїми діями вони хочуть забезпечити прозорість для користувачів і суспільства загалом.

Соціальна мережа також повідомила, що згодом розішле анкети-опитування, щоб отримати зворотні відгуки від користувачів щодо цього процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-