"Майнером" можна заразитися навіть на YouTube

Укрінформ
Майнери знайшли новий спосіб збагатитися за чужий рахунок - прихований код, що запускає створення цифрової валюти, вбудовують у рекламу на YouTube, і він "захоплює" комп'ютери користувачів, які нічого не підозрюють.

Про це пише портал BitExpert.

"Нещодавно було виявлено, що при перегляді YouTube вбудована в рекламні блоки програма таємно використовує ресурси ЦП відвідувачів для створення цифрової валюти від імені анонімних зловмисників... Вбудовані в рекламу скрипти дозволяють зловмисникам отримувати прибуток, а «майнери мимоволі» просто переглядають відео", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Канаді побоюються, що не впораються із напливом майнерів

За даними порталу, користувачі скаржилися, що їх антивірусні програми виявляли код інтелектуального шифрування при відвідуванні YouTube. Попередження з'являлися навіть після зміни браузера.

Дослідники з Trend Micro заявили, що зловмисники, які стоять за рекламою, зловживають рекламною платформою Google DoubleClick.

"Оголошення містять JavaScript, який допомагає майнити Monero. У дев'яти з 10 випадків реклама буде використовувати загальнодоступний JavaScript, що надається службою Coinhive, яка дозволяє отримувати прибуток за рахунок таємного використання комп'ютерів інших людей. Сценарій запрограмований на споживання 80% процесорного ресурсу відвідувача", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-