У Канаді побоюються, що не впораються із напливом майнерів

У Канаді побоюються, що не впораються із напливом майнерів

Укрінформ
Монопольний виробник електроенергії у найбільшій канадській провінції Квебек Hydro Quebec може не впоратися із покриттям потреб у випадку напливу до провінції майнерів біткойнів.

Про це Reuters розповів речник компанії Марк-Антуан Пульйо.

"Щодня ми отримуємо десятки запитів на створення підприємств із добування криптовалюти. Це заохочує нас чітко виробити власну стратегію у цьому питанні, оскільки ми не будемо в змозі вдовольнити енергетичні потреби усіх пропонованих проектів", - сказав речник.

Однак, він наголосив, що в компанії не відкидають автоматично усі подібні пропозиції: "Ця  тема розвивається дуже швидко, тож нам слід залишатися пильними".

За словами речника, компанія схильна віддавати перевагу дата-центрам, а не фермам біткойнів, оскільки перші створюють більше робочих місць.

Читайте також: В уряді США попереджають про небезпеку використання біткоїна

Reuters пояснює, що виробництво біткойнів (так званий "майнінг") потребує багато електроенергії для підтримання роботи великої кількості комп’ютерів. Політична стабільність, відносно низька ціна електроенергії та сприятливий клімат штовхають до Квебека все більше великих компаній, залучених до цього бізнесу.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-