Мей у Давосі: IT-компанії мають відповідати за безпеку

Мей у Давосі: IT-компанії мають відповідати за безпеку "цифри"

Укрінформ
Технологічні компанії та інвестори повинні розділити фундаментальну соціальну відповідальність за безпеку цифрових технологій.

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у своєму зверненні до учасників та гостей Всесвітнього економічного форуму у четвер швейцарському Давосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Технологічні компанії все ще повинні робити більше, підвищуючи рівень своєї відповідальності за протидію нелегальній та агресивній онлайн-активності", - переконана британський прем'єр.

Зокрема, вона уточнила, що йдеться про забезпечення такими компаніями на своїх онлайн-платформах запобігання експлуатації дітей, а також поширення матеріалів терористичного й екстремістського характеру.

Таким чином, зазначила Мей, і приватний сектор, і уряди повинні спільними зусиллями гарантувати безпеку громадян під час використання онлайн-технологій.

Читайте також: Кличко у Давосі закликав інвесторів долучатися до інноваційного розвитку Києва

Зокрема, прем'єр-міністр Британії підкреслила, що передові технокомпанії, які мають у розпорядженні "найкращі у світі мізки", можуть створити і запровадити такі технології, які б автоматично видаляли із мереж небезпечний контент.

"Ніхто не хоче стати відомим як "платформа для терористів" (онлайн-ресурс або засіб комунікації – ред.) або як найдоступніший додаток для педофілів", - зауважила Мей.

Фото: weforum.org/Mattias Nutt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-