За ІТ-компаніями хочуть закріпити права на створені програми

За ІТ-компаніями хочуть закріпити права на створені програми

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав та щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей. 

Проекти на сьогоднішньому засіданні уряду представив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект закону "Про охорону винаходів і корисних моделей" допоможе активізувати винахідницьку діяльність. Без належної охорони винаходів розвиток інновацій неможливий. Проект закону "Про авторські та суміжні права", у свою чергу, матиме позитивний ефект на залучення інвестицій у IT-галузь", - зазначив Кубів.

Читайте також: Google розробляє "кнопку" для відключення "найбільшої загрози людству"

Він пояснив, що відповідно до проекту закону, майнові права на комп'ютерну програму чи базу даних, створені IT-спеціалістом, який працює за трудовим договором, належать роботодавцю, якщо інше не передбачено трудовим договором.

Заступник міністра Михайло Тітарчук додав, що розроблене законодавство дозволить припинити так званий "патентний тролінг".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-