"Південмаш" виготовить 20 ракет для плавучого космодрому Sea Launch

Укрінформ
ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" розраховують на відновлення програми з комерційних запусків супутників за допомогою ракети-носія (РН) "Зеніт" в рамках міжнародного проекту Sea Launch.

Про це пише delo.ua.

"У квітні 2017 року між компанією S7 Sea Launch Limited і "Південмашем" укладено контракт на виготовлення дванадцяти одиниць РН "Зеніт", в рамках якого вже виконується замовлення на виготовлення двох виробів з терміном постачання в 2018 році. Очікується додаткове замовлення на три вироби в лютому 2018 року", - сказано в повідомленні на сайті підприємства.

Читайте також: Туристи зможуть потрапити на Південмаш

Консорціум Sea Launch з комерційних запусків супутників з морського космодрому в Тихому океані за допомогою РН "Зеніт" був створений в 1995 році. На першому етапі його акціонерами виступили американська Boeing (40%), російська РКК "Енергія" (25%), українські ДКБ "Південне" і ДП "Південмаш" (15%), а також англо-норвезька Кvaerner Group (20%). Після реорганізації в 2010 році 95% акцій компанії володіла Energia Overseas Limited (EOL) — "онука" РКК "Енергія" (РФ), 3% — американської Boeing, 2% — норвезька Aker Solutions. З 1995 року по травень 2014 року за програмою Sea Launch виконано 36 пусків РН "Зеніт-3SL", в тому числі 33 успішних.

У червні 2017 року ДП "Південмаш" повідомило про підписання в квітні 2017 року з компанією S7 Sea Launch Limited контракту на виробництво і поставку 12 ракет-носіїв серії "Зеніт" для дослідження і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних програм "Морський старт" і "Наземний старт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-