В уряді зробили висновки з попередніх кібератак і посилюють захист

В уряді зробили висновки з попередніх кібератак і посилюють захист

Укрінформ
Система безпеки та захисту даних Секретаріату Кабінету міністрів України від несанкціонованого втручання складається з кількох підсистем, що постійно оновлюються.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в департаменті інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату КМУ.

"Система безпеки та захисту даних Секретаріату Кабінету міністрів від несанкціонованого втручання складається з кількох підсистем, зокрема захисту периметру мережі, захисту мережевих ресурсів ззовні та в периметрі, антивірусного захисту, захисту від DDoS-атак тощо. Обладнання та програмне забезпечення системи безпеки та захисту даних від несанкціонованого втручання постійно оновлюється. За результатами аналізу кібератак, що мали місце, запроваджуються додаткові елементи захисту", - зазначили у департаменті.

Що стосується витрат на систему захисту, то в Секретаріаті Кабміну запевнили, що до середини березня ця інформація обов’язково буде оприлюднена на Урядовому веб-порталі у розділі "Інформація про бюджет".

Читайте також: ЦРУ: за атакою вірусу Petya в Україні стоять російські військові – WP

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня хакерських атак зазнали сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур.

Масштабна хакерська атака, що розпочалася в Україні, зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині уражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі. У Росії атаки зазнала державна корпорація "Роснефть". 28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їх масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-