Франція та Німеччина підозрюють Facebook у зловживанні даними користувачів

Франція та Німеччина підозрюють Facebook у зловживанні даними користувачів

Укрінформ
Німецьке Федеральне відомство у справах картелів підозрює Facebook у зловживанні даними німецьких користувачів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Facebook має домінуюче становище в Німеччині серед інших соціальних мереж, яким зловживає, вимагаючи від німців згоди на необмежений збір даних з третіх джерел і зведення їх з даними, зібраними самою соціальною мережею, в обмін на можливість стати користувачем, йдеться в заяві відомства.

«Facebook збирає і обробляє дані зі сторінок в інтернеті, на які користувач переходить з соціальної мережі, навіть якщо він і не натискає при цьому кнопку «мені подобається», - заявив глава Федерального відомства у справах картелів Андреас Мундт.

Читайте також: Facebook пропонує "приспати" пости, що дратують

За його словами, розмах і методи збору даних порушують європейські норми в цій сфері.

Тим часом національна комісія з інформаційних технологій і свободи Франції (CNIL) виступила із заявою про те, що соціальна мережа Facebook незаконно обмінюється даними з месенджером WhatsApp.

У CNIL вважають, що WhatsApp передає Facebook номер телефону користувача та незаконно вивчає звички користувача в соцмережі, що є порушенням французького закону про захист даних.

Також комісія видала припис про те, що WhatsApp і Facebook повинні впродовж місяця усунути порушення. Якщо цього не відбудеться, CNIL запустить розслідування проти месенджера і запровадить санкції.

Читайте також: У Франції хочуть оштрафувати Amazon на €10 мільйонів

Нагадаємо: у вересні 2017 року іспанське агентство із захисту даних оштрафувало Facebook на 1,2 млн за порушення закону про захист персональних даних. На думку іспанської сторони, Facebook не сповістив користувачів про те, як буде використовуватися зібрана про них інформація (про світогляд, віросповідання, особисті інтереси і поведінку в соціальній мережі).

До цього аналогічні заходи проти WhatsApp вжили в Італії. У травні 2017 року антимонопольний регулятор країни виписав штраф для месенджера на 3 млн євро. Тоді з'ясувалося, що користувачів змушували приймати нові правила сервісу, які передбачали розкриття особистих даних для соціальної мережі Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-