США готують закон про допомогу Україні з кібербезпекою

США готують закон про допомогу Україні з кібербезпекою

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу затвердила на рівні профільного комітету законопроект про співпрацю з Україною у сфері захисту інформації та рекомендувала його до подальшої процедури голосування.

Про це повідомило у четвер посольство України у США.

"Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув та рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 року про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", - зазначили в українському дипломатичному представництві.

Документ, зокрема, визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки. У цьому зв'язку визначаються конкретні напрями, в тому числі, встановлення нових систем безпеки у мережах української державної влади; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння більшій участі України в програмах обміну інформацією про кібербезпеку.

Крім того, в законопроекті підтверджується відданість США Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

Читайте також: ЄС і НАТО домовилися про поглиблення партнерства у протидії гібридним загрозам

Реалізація законодавчої ініціативи "стане важливим внеском" у боротьбі України в гібридній війні з РФ, підкреслили в посольстві.

Співавторами законопроекту виступили члени Конгресового українського косусу, представник Демократичної партії Б.Бойл та конгресмен-республіканець Б.Фітцпатрик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-