Гуманоїдний робот Atlas навчився робити ідеальне сальто

Гуманоїдний робот Atlas навчився робити ідеальне сальто

Відео
Укрінформ
Компанія Boston Dynamics в новому відеоролику показала оновленого гуманоїдного робота Atlas, який тепер може не тільки стрибати, а й розвертатися у стрибку, а також робити справжнє сальто.

Про це повідомляє Naked Science.

Останнім часом Boston Dynamics, веде активну роботу над своїми проектами. Раніше на цьому тижні компанія вже випустила відео, на якому показала оптимізовану версію своїх чотириногих роботів SpotMini. Ці невеликі роботи настільки плавно рухаються, що здаються живими. Тепер компанія продемонструвала новітню модель своєї лінійки роботів Atlas, які здатні виконувати акробатичні трюки.

Не так давно робот Atlas, розроблений з допомогою DARPA і продемонстрований на DARPA Robotics Challenge 2015 року, справив враження на глядачів просто тому, що він міг ходити і підніматися по сходах без страховки. Потім компанія навчила його балансувати на одній нозі, прибирати свою кімнату і пересуватися по нерівностях на відкритому просторі.

Читайте також: Робот став громадянином Саудівської Аравії

 

Тепер Atlas рухається так, ніби намагається виграти Олімпіаду. У відеоролику робот стрибає на коробку, перестрибує через іншу, потім стрибає на підлогу, а потім – на коробку вдвічі вище, ніж перші дві. Це вже вражає, проте після цих стрибків робот підстрибує і розвертається просто у повітрі на 180 градусів. Однак і цим робота можливості не обмежуються – в кінці Atlas продемонстрував високий стрибок, в якому він зміг виконати ідеальне сальто з приземленням на платформу, зберігаючи рівновагу і піднімаючи руки в тріумфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-