Британець у летючому костюмі побив світовий рекорд швидкості

Британець у летючому костюмі побив світовий рекорд швидкості

Відео
Укрінформ
Британець Річард Браунінг, засновник і головний випробувач технологічного стартапу Gravity, встановив новий світовий рекорд швидкості на летючому костюмі власної розробки.

Про це повідомляє TJournal.

"Одягати костюм кожен раз — особливе почуття. Він важить близько 45 кілограмів. Коли включаються двигуни, то відчуваєш потужну енергію. А в момент, коли ноги відриваються від землі і починається політ, відчуваєш величезну радість", - сказав Річард Браунінг.

Подія сталася на озері в парку «Лагуна» у місті Редінг. У своїй третій спробі чоловік розігнався до швидкості в 51,53 кілометра на годину, а потім впав у воду.

Вперше Браунінг представив реактивний літальний костюм наприкінці березня. Він дав йому назву «Дедал» — за іменем героя грецьких міфів, який змайстрував крила собі і сину Ікару. Модель також була заявлена як перше подобу знаменитого костюма Тоні Старка.

Читайте також: Гокінг заявив, що Земля стане вогняною кулею через 600 років

Екіпіровка складається з шести міні-двигунів на реактивній тязі (кожна по 22 кг/сили). В комплект входять окуляри з дисплеєм і полегшений екзоскелет. На думку Браунінга, костюм можна розігнати до сотні кілометрів на годину, але поки це небезпечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-