Запуск трьох ракет, створених за участю України, планують на листопад

Запуск трьох ракет, створених за участю України, планують на листопад

Укрінформ
На листопад 2017 року заплановано три запуски ракет-носіїв, створених за участю України.

Про це повідомляє "Аерокосмічний портал України" з посиланням на сайт spaceflightnow.com.

"У листопаді 2017 року планується здійснити пуски трьох ракет-носіїв, створених за участю України", - йдеться в повідомленні.

Фахівці нагадують, що маршовий двигун РД-843 4-го ступеня європейської ракети-носія легкого класу Vega розроблений державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля та виготовлений ДП “Виробниче об'єднання “Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова". Цей пуск буде одинадцятим в рамках програми Vega і третім у 2017 році.

Читайте також: Ілон Маск хоче використовувати ракети для пересування на Землі

Основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія середнього класу Antares створюють українські підприємства космічної галузі КБ "Південне" ім. М. К. Янгеля та ДП “Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" (обидва - Дніпро) в кооперації з підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "Чезара", "Рапід" (Чернігів) та ін.

Ракета-носій "Зеніт" розроблена Державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" та виготовлена державним підприємством "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" в кооперації з іншими підприємствами. Ракета є однією з найуспішніших у світі і призначена для доставки космічних апаратів середньої маси на середні, високі кругові та еліптичні навколоземні орбіти, включаючи перехідну до геостаціонарної і геостаціонарну орбіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-