Естонія хоче запровадити міжнародну ідентифікацію користувачів Інтернету

Естонія хоче запровадити міжнародну ідентифікацію користувачів Інтернету

Укрінформ
Сучасний світ потребує наявності у всіх користувачів Інтернету посвідчення, що дозволить проводити їх ідентифікацію.

Про це у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявила президент Естонії Керсті Кальюлайд, передає кореспондент Укрінформу.

«У аналоговому світі легко ідентифікувати себе навіть тим, кого ви не знаєте, оскільки держави видають своїм громадянам паспорти. Подібна ідентифікація потрібна для цифрового світу, однак дуже мало країн пропонують механізм безпечної ідентифікації», - сказала Кальюлайд.

Читайте також: Вірус із Google Play “паралізує” смартфони

Вона закликала світ змінити це і розробити новітні методи ідентифікації.

«Уряди мають дати таку можливість своєму народу, аби захистити його і дозволити безпечно проводити операції та комунікувати онлайн», - зазначила президент Естонії.

За її словами, це допоможе підвищити ефективність роботи у тому числі і громадянського суспільства.

«Покращене цифровізацією громадянське суспільство функціонує краще, якщо держави надають своїм громадян можливість вести безпечну онлайн комунікацію», - заявила Кальюлайд.

Читайте також: Від “ВКонтакте” до тюрми: у Росії засудили волонтера штабу Навального

На переконання президента Естонії, виклики цифрового світу також примушують переосмислити застосування сучасних законів до кіберпростору.

«Нам слід продовжувати аналізувати те, як міжнародні закони застосовуються до комп’ютерного світу, особливо стосовно контрзаходів, потенційного застосування права на самозахист та Міжнародного гуманітарного права», - підсумувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-