Від “ВКонтакте” до тюрми: у Росії засудили волонтера штабу Навального

Від “ВКонтакте” до тюрми: у Росії засудили волонтера штабу Навального

Відео
Укрінформ
Олексія Миронова, волонтера регіонального штабу російського політика Олексія Навального, засудили до двох років і трьох місяців колонії-поселення у справі щодо екстремізму за дві публікації на особистій сторінці у соцмережі.

Про це повідомляють Idel.Реалії (проект Радіо Свобода).

"Сьогодні Новочебоксарский міський суд виніс вирок волонтеру штабу Олексія Навального за пости у соціальній мережі "ВКонтакте". 26-річному Олексію Миронову дали два роки і три місяці колонії-поселення. Оголошення вироку по результативній частині відбувалося у відкритому режимі", - йдеться у повідомленні.

26-річний Миронов був оголошений винним за частиною 2 статті 280 (публічні заклики до екстремізму через інтернет) і частиною 1 статті 282 Кримінального кодксу РФ (збудження ненависті або ворожнечі).

Перша стаття ставиться за провину активісту за публікацію демотиватора, на якому зображене посвідчення призовника із підписом God bless the USA. Keep calm and fuck Russia, а над зображенням написано: "Я офіційно закликаю до насильницької зміни влади". Другу статтю Миронову поставили за провину за текст про те, що "Мусліми" мають бути винищені. У дебатах сторін прокурор Михайлов вимагав для підсудного два з половиною роки колонії-поселення.

Сам Миронов провини не визнав. Після оголошення вироку він зауважив: "Не очікував такого рішення, і у мене більше немає слів".

Читайте також: Усміхніться, вас вербують! Технології гібридної війни

До набрання рішенням чинності засуджений залишається на волі під підпискою про невиїзд. Адвокат Юрій Іванов заявив, що подасть на апеляцію: "Шансів на позитивний результат мало, але спробуємо хоча б скоротити термін покарання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-