У Бельгії занепокоєні кібербезпекою на чемпіонаті світу з футболу в РФ

У Бельгії занепокоєні кібербезпекою на чемпіонаті світу з футболу в РФ

Укрінформ
У Бельгії висловлюють занепокоєння щодо забезпечення безпеки у кіберсфері своєї національної збірної на фінальній частині чемпіонату ФІФА з футболу, який має пройти у Росії у 2018 році.

Про це йдеться у заяві Королівської бельгійської футбольної асоціації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«ФІФА ще не поінформувала нас про можливі загрози. Можливо, це питання буде обговорюватися 1 грудня, коли стануть відомі усі учасники. Як правило, перед такими великими подіями ФІФА організовує певні семінари та тренінги», - сказав речник бельгійської футбольної асоціації П’єр Корнез.

Як уточнюється, загроза у сфері кібербезпеки може полягати у тому, що російські хакери намагатимуться викрасти онлайн-інформацію про порядок та тактику підготовки команд до чемпіонату.

Читайте також: "Білі" хакери зберуться на міжнародний форум у Харкові

Відтак, керівництво бельгійського футболу наголошує, що кібербезпека має стати найвищим пріоритетом для ФІФА на цьому етапі організації фінішної частини чемпіонату.

Слід зазначити, що національна збірна Бельгії вже кваліфікувалася для участі у чемпіонаті світу з футболу, який має відбутися в РФ у 2018 році.

Як відомо, раніше подібні занепокоєння у частині кібербезпеки висловили в Англійській футбольній асоціації, збірна якої зазнала хакерських атак під час чемпіонату Європи у Франції у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-