"Білі" хакери зберуться на міжнародний форум у Харкові

Укрінформ
Об'єднання "білих", тобто легальних, хакерів - головна мета III міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT-2017 і Bug Hunting Марафону HackIT Cup, який стартує в Харкові 23 вересня
Про це розповів ініціатор форуму, керівник харківської IT-компанії ProtectMaster Микита Книш, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Хакер, в понятті обивателів, - це суб'єкт з глибокими комп'ютерними знаннями, який зламує сайти або комп'ютерні системи, отримуючи інформацію для замовника, причому "білі" хакери роблять це в інтересах власника ресурсу або системи з метою знайти і закрити існуючі уразливості, а "чорні" - з метою отримання комерційної вигоди від дій, спрямованих на шкоду компанії. Наша мета - переманити всіх хакерів на "білу" сторону, переконати їх працювати легально, в рамках КК України, де передбачена відповідальність за злочини у сфері інформаційної безпеки", - зазначив Книш.
На його думку, той факт, що в 2015 році форум відвідало трохи більше 500 осіб, у 2016 - понад 650, а в 2017-му організатори очікують до 1000 людей, свідчить про актуальність теми.
За словами Книша, в рамках одноденного форуму будуть обговорені, зокрема, питання захисту сайтів і протидії кібератакам, а також презентована нова криптовалюта Hacken.
Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він оцінив стан кібербезпеки в Україні "на "3" з мінусом".
"За рівнем підготовки "білих" хакерів Україна посідає лідируючі позиції в світі, але у нас немає системних зв'язків, обміну інформацією між держструктурами, приватним бізнесом і IT-компаніями. У США, наприклад, Національне агентство безпеки акумулює у себе всю інформацію на задану тему з метою протидії тим же кібератакам. А у нас тільки після горезвісного "Петі" на рівні РНБО прийнято документ, де визначені напрями взаємодії сторін", - зазначив експерт.
Як відомо, 27 червня комп'ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні і приватні підприємства, медіа, державні відомства, а також комп'ютери підприємств Європи і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-