У Франкфурті відкрився автосалон

У Франкфурті відкрився автосалон

Відео
Укрінформ
У Франкфурті-на-Майні у четвер відкрився 67-й Міжнародний автомобільний салон (IAA), що проходить на тлі скандалів навколо німецького автопрому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ви не лише собі завдали збитку, а і в першу чергу обдурили і розчарували споживачів і владу", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, відкриваючи захід, і закликала відновлювати довіру і авторитет.

За її словами, дизельний скандал кинув тінь на усю галузь, навіть якщо замішані в ньому були не всі виробники. Тепер необхідно всім разом із зарубіжними виробниками модернізувати двигуни так, щоб зробити повітря чистішим, зазначила Меркель. Водночас вона не підтримує ідею повної заборони дизельних двигунів як нереальну, хоча сподівається на активніший розвиток ринку електромобілів.

Автомобільна тематика стала однією з важливих у ході передвиборної кампанії, що наближається до завершення. Дизельний скандал зачіпає інтереси понад 800 тисяч робітників.

Президент німецької асоціації автовиробників(VDA) Маттіас Віссманн заявив про те, що помилки, яких припустилися деякі концерни, не повинні були статися і не повинні повторитися. "Галузь визнала помилки і виправлятиме наслідки", - пообіцяв він. Головне - відновити підірвану довіру, зазначив Віссманн в унісон канцлеру.

На одній з найбільших профільних виставок у світі було представлено 363 інновації в області автомобільної промисловості. Це на 52 більше, ніж два роки тому, і є рекордом. Кількість світових прем'єр становитиме 228, серед яких 64 - європейські.

Свою продукцію на площі у 200 тис. кв. м виставляють 994 виробники. Організатори сподіваються, що відвідають виставці трохи менше мільйона осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-