У Китаї створять аналог Hyperloop

У Китаї створять аналог Hyperloop

Укрінформ
Китайська аерокосмічна і промислова корпорація (CASIC) збирається розробити надзвукову транспортну мережу HyperFlight, швидкість руху якої складе до 4000 км/год.

Про це пише Xinhua.

За інформацією джерел, програма HyperFlight розвиватиметься в три етапи. На першому етапі побудують внутрішню регіональну мережу поїздів між китайськими містами зі швидкістю 1000 км/год. На другому етапі - національну мережу, яка з'єднає найбільші мегаполіси і кластери міст на швидкості 2000 км/год. Зрештою, на третьому етапі буде розгорнута міжнародна мережа за маршрутом «Один пояс і один шлях», де потяги зможуть розвивати швидкість до 4000 км/год.

Читайте також: Маск розігнав Hyperloop до рекордних 310 км/год

Транспортна система передбачає аеродинамічну форму поїзда і рух його на магнітній подушці всередині тунелю в середовищі з низьким вакуумом. Сам проект заснований на технології магнітної левітації, коли поїзд рухається за рахунок електромагнітного поля і не торкається дорожнього полотна.

Технічний директор HyperFlight Мао Кай сказав, що компанія залучила для участі в проекті понад 20 науково-дослідних закладів з Китаю і з-за кордону та володіє 200 патентами в суміжних областях.

Видання China Daily вже порівняло HyperFlight з Hyperloop - проектом засновника SpaceX Ілона Маска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-