Уряд відкрив спеціальний діапазон для впровадження 4G

Уряд відкрив спеціальний діапазон для впровадження 4G

Укрінформ
Кабінет міністрів України відкрив діапазон 1800 МГц для впровадження радіотехнології четвертого покоління. Очікується, що надходження до держбюджету від проведення тендеру на видачу ліцензій складуть 4 млрд грн.

Про це інформує Урядовий портал.

"У п’ятницю, 18 серпня 2017 року, Уряд вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Зокрема прийнято рішення про гармонізацію спектра для систем рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління у діапазоні 1800 МГц", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відкриття діапазону 1800 МГц для впровадження радіотехнології 4G дозволить стимулювати розвиток вітчизняної сфери телекомунікацій, цифрової економіки, сприятиме підвищенню інвестиційного клімату України.

Читайте також: Україна вже на 7 років запізнилася із впровадженням 4G - Кубів

Вже до кінця поточного року передбачається проведення тендеру на видачу 4G-ліцензій. Очікувані надходження до державного бюджету складатимуть щонайменше 3,975 млрд грн.

Внесеними до Плану змінами також вирішується питання про гармонізацію спектра пристроїв короткого радіуса дії (медичні радіоімпланти, пристрої для вимірювання рівня заповнення закритих резервуарів, автомобільні радари безпеки дорожнього руху тощо).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-