У Дніпрі презентували унікальні тролейбуси з автономним ходом

У Дніпрі презентували унікальні тролейбуси з автономним ходом

Укрінформ
У Дніпрі презентували два нових тролейбуси Т-203, які можуть працювати не лише від контактної мережі, але й на літій-іонних акумуляторах, живлення яких вистачає не менше, ніж на 15 км руху. Тролейбуси здатні об’їжджати перешкоди на дорозі та берегти екологічний баланс. У Дніпрі їх запустили на маршруті №14.

Як повідомили у прес-службі Дніпровської міськради, це – перша нова гілка за останні 25 років, яка з’явилася на тролейбусній мапі міста.

"Нові тролейбуси мають плавний хід, добре набирають швидкість і маневрують. Місто купує новий рухомий склад. Це була одна з моїх обіцянок. І ми відроджуватимемо муніципальний електротранспорт", – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час першої поїздки на новому тролейбусі з автономним ходом.

Тролейбуси зібрані на заводі "Південмаш" із комплектуючих білоруського виробництва. Мер Дніпра наголосив: якщо тролейбуси будуть успішні в експлуатації, місто і надалі купуватиме їх у Південного машинобудівного заводу. Вартість двох таких машин становить 15,6 млн грн.

Як зазначили в міськраді, такі тролейбуси унікальні для України: в інших містах електротранспорт з автономним ходом застосовує дизельні генератори або здатен рухатися без електрики лише на невеликі відстані. Щодо нових тролейбусів Дніпра, то ємність літій-іонних акумуляторних батарей сягає 100 ампер/годин. Із увімкненою системою кондиціонування або опалення такий електротранспорт зможе подолати не менше ніж 15 км. Акумулятори також здатні заряджатися під час руху або стоянки від наявної контактної мережі.

Читайте також: Київський тролейбус в'їхав у стіну будинку

У нових тролейбусах комфортну температуру можна регулювати як у кабіні водія, так і пасажирському салоні. Машини обладнані пандусами та спеціальними місцями для пасажирів із вадами опорно-рухомого апарату. Номер маршруту тут демонструється на електронному табло, а вбудований динамік, виведений назовні, допоможе особам із вадами зору не пропустити свою зупинку.

Кожен тролейбус зможе перевозити загалом 107 пасажирів. Оплатити проїзд можна також і через QR-код.

Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-