Запорізьке підприємство створює РЛС нового покоління

Запорізьке підприємство створює РЛС нового покоління

Укрінформ
Запорізьке КП "НВК "Іскра" - казенне підприємство, що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", створює радіолокаційну станцію нового покоління на твердотільних модулях - 80К6Т.

Як повідомили Укрінформу у прес-службі підприємства, нова радіолокаційна станція відповідає всім світовим стандартам.

"Станція забезпечує автоматичне виявлення і визначення трьох координат, "прив'язку" сигналів державного впізнання та супровід виявлених цілей на малих, середніх і великих висотах. Вона видає інформацію про виявлені цілі на командні пункти і сполучені системи. Крім того, нова станція обладнана транзисторним передавачем і може транспортуватися американським військово-транспортним літаком С-130 Hercules – тобто відповідає вимогам, що зазначені практично у всіх міжнародних тендерах на закупівлю РЛС", - повідомили у прес-службі.

За інформацією розробників, 80К6Т також максимально адаптована до використання в польових умовах: її можна і оперативно налагодити, і відремонтувати навіть безпосередньо в полі.

Завершити роботу над новою українською радіолокаційною станцію у НВК "Іскра" планують до кінця вересня, у жовтні 80К6Т буде представлено на спеціалізованій виставці у Києві.

Читайте також: Розробники розкрили характеристики української термобаричної зброї

Науково-виробничий комплекс "Іскра" - казенне підприємство, що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром". Його робота спрямована на розробку і виготовлення техніки за трьома основними напрямками: радіолокаційні станції (розробка, виготовлення, забезпечення життєвого циклу, глибока модернізації та ремонт), сучасні контрбатарейні засоби і новий для підприємства напрям - засоби радіоелектронної боротьби.

У 2014-2017р.р. КП "НВК "Іскра" виготовило і здало в експлуатацію 32 одиниці військової техніки, яка затребувана не тільки в Україні, а й у країнах ближнього і далекого зарубіжжя.

Фото: Військова панорама

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-