Американці випробували новітню протиракетну систему THAAD

Американці випробували новітню протиракетну систему THAAD

Відео
Укрінформ
Сили американської протиракетної оборони на північно-західному континентальному узбережжі успішно випробували новітню систему Висотної зональної оборони на театрі бойових дій (THAAD), перехопивши умовну ціль у вигляді балістичної ракети.

Про це повідомив у неділю американський центральний телеканал CNN із посиланням на джерела в військовому відомстві США.

"Збройні сили США випробували систему висотної зональної оборони на Алясці, запустивши балістичну ракету над Тихим океаном... Ракету середнього радіусу дії було виявлено, відстежено та перехоплено", - зазначається в повідомленні.

Випробування пройшли на знак демонстрації можливостей американської системи ПРО після запуску режимом Північної Кореї міжконтинентальної балістичної ракети в напрямку Японії два дні тому. Аналогічна система розгорнута також на території Південної Кореї.

Читайте також: У Грузії стартували масштабні навчання НАТО

За словами директора Агентства США з питань протиракетної оборони генерал-лейтенанта Сема Грівеса, випробування пройшли в рамках зусилля "подолати загрозу, поки вона не зросла". При цьому він не став уточнювати деталі останнього тесту. Генерал лише зауважив, що крім успішного перехоплення цілі, "зібрані дані дозволять Агентству протиракетної оборони посилити систему THAAD".

Як пояснили у військовому відомстві, під час випробувань застосовувалися процедури, аналогічні діям у реальному бойовому сценарії. Нинішнє випробування є 15-тим тестовим застосуванням системи THAAD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-