США і Японія разом боротимуться з бот-мережами

США і Японія разом боротимуться з бот-мережами

Укрінформ
Урядові структури США і Японії визнали необхідність взаємодії в боротьбі з масштабними кіберзагрозами, в тому числі внаслідок дії окремих сторін у бот-мережах, а також інших атак.

Про це йдеться в спільній заяві двох країн, оприлюдненій у понеділок Державним департаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Японія і Сполучені Штати визнають, що широкомасштабні автоматизовані кібератаки, в тому числі через бот-мережі, можуть стати серйозною загрозою для кіберпростору", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що країни "мають намір поділитися інформацією про підходи щодо посилення стійкості Інтернету, боротьбу з бот-мережами та поліпшення кібербезпеки ІТ".

Читайте також: Кіберполіція не виключає повторення хакерської атаки за тиждень-два

Спільна заява двох країн випущена за результатами П'ятого американо-японського кібердіалогу, що відбувся напередодні в Токіо. Представники обох країн крім іншого обговорили питання безпеки майбутніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо між Національним центром попередження інцидентів Японії та Міністерства внутрішньої безпеки США.

Країни підтвердили намір надалі розвивати інформаційний обмін про кіберзлочинність та інциденти. Сторони також заявили, що посилять обмін розвідданими, які стосуються безпеки в мережі "щоб підтримувати запобігання та реагування на можливі випадки кіберінцидентів", підкреслюється в заяві Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-