NASA показало світанок на Сатурні

NASA показало світанок на Сатурні

Фото
Укрінформ
NASA опублікувало знімок світанку на Сатурні, зроблений станцією Cassini.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

"Cassini зробила знімок 25 лютого на відстані 1,23 мільйона кілометрів від Сатурна, але NASA опублікувало знімок тільки зараз", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сайті агентства, світло подорожує 80 хвилин, перш ніж досягає поверхні Сатурна. Земля отримує в 100 разів більше освітлення, оскільки знаходиться майже в 10 разів ближче до Сонця. Разом з тим, Сатурн все одно виділяється на тлі навколишнього простору.

Читайте також: NASA: місію до Урану запустять через 17 років

Космічна станція Cassini-Huygens вартістю понад три мільярди доларів була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Cassini названа на честь італійського вченого Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл Кассіні), а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, коли-небудь запущених у космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонду Huygens (European Space Agency).

Місія Cassini є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейське космічне агентство) та Італійського космічного агентства.

Одне з досягнень вчених NASA, якы досліджують фотографії з Cassini, - виявлення рідкої води в глибині Титану. Також раніше NASA опублікувало небувало чіткі фото кілець Сатурна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-